Om Dandelion Child

Välkommen! Petra Baastad heter jag och jag är född 1997 i Örebro. Kul att du hittat hit. 

Under hela mitt liv har jag alltid tyckt om att skapa, allt ifrån kläder till keramik men det jag vet bäst är att få måla. Uppväxten tillbringade jag till stor del med farmor som också målar och genom henne har jag lärt mig färg och bildkomposition.

Tanken på att visa upp min konst har alltid funnits där men det var först sista året på gymnasiet som jag gjorde verklighet av den tanken. Jag läste ett ekonomiprogram och i entreprenörskapskursen skulle vi driva så-kallat UF-företag. Efter mycket om och men, med en rädsla för att visa upp vad jag skapar i min egna kammare beslutade jag mig för att driva UF-företag med min konst. Företaget hette då Work of art UF och genom detta kom tron på mig själv och min konst. Efter avslutad skolgång bestämde jag mig för att satsa på min dröm. Jag valde att byta företagsnamn och blotta sanningen bakom varje målat motiv. Företagsnamnet blev D.C by Petra Baastad där D.C är en förkortning av Dandelion Child vilket betyder maskrosbarn på svenska.. I Sverige beräknas vart femte barn i varje skolklass leva med en nära familjemedlem med ett missbruk. Jag är en av dem.

Verksamheten består idag av min konst och konstnärlig heminredning tryckt med mina egna målade motiv, allt skapat av de känslor och tankar som mitt icke medvetna medberoende framkallat. I nuläget säljer jag förutom tavlor - prydnadskuddar, serveringsbrickor, glasunderlägg och posters. 

“-Jag målar för det är min trygghetszon. Det är då jag får chansen att slappna av och processa olika händelser i mitt liv. Jag vill nu sprida min konst och uppmärksamma maskrosbarn runt om. Problemet är för stort för att inte nämnas dagligen. Vi är inte offer utan levande bevis på att det går att lyckas ändå.”